Seafront Hotel in Crete Family Hotel, Cretan Hospitality Swimming Pool beside the Sea Welcome at delightful crete

taverna 2Η ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΣ


Η ταβέρνα μας διαθέτει ποικιλία από κρεατικά, ψαρικά φρέσκα ψαρεμένα από εμάς, ζυμαρικά, πίτσες. Προσφέρουμε παραδοσιακή κουζίνα πιστοποιημένη από τον ΕΟΤ, Γαλλική κουζίνα με ένα αρκετά πλούσιο μενού. Τοπικά κόκκινα και άσπρα κρασιά, ρακί και τοπικά εδέσματα. Τα φαγητά είναι μαγειρεμένα με τοπικό ελαιόλαδο παραγωγής μας με σπιτικό τρόπο και την φροντίδα μας.

 

Η παραδοσιακή μας ταβέρνα σας σερβίρει μοναδικές παραδοσιακές λιχουδιές δίπλα στο κύμα!

Κρητική ΔιατροφήΤο νησί της Κρήτης είναι ένα από τα πιο υγιεινής και φυσικής διατροφής μέρη στον κόσμο, όπου οι άνθρωποι ενσωματώνουν χιλιάδες φυτά και βότανα, ως μέρος της καθημερινής διατροφής τους.Οι νησιώτες έχουν αναπτύξει μια συγκεκριμένη δίαιτα, η οποία έχει πλέον αποδειχθεί ότι είναι μία από τις πιο υγιείς στον κόσμο. Βασικά στοιχεία αυτής της διατροφής είναι: παραδοσιακό ψωμί, όσπρια, ξηροί καρποί, λαχανικά, φρούτα, κρέας, ψάρι, ελαιόλαδο, τυριά, μυρωδικά και το κόκινο κρασί.Αυτά τα συστατικά σε μια μεγάλη ποικιλία συνδυασμών, παράγουν μια νόστιμη ποικιλία από κρητικές σπεσιαλιτέ. Η έρευνα που ξεκίνησε το 1960, χρησιμοποιώντας δεδομένα από επτά χώρες, κατέληξε στο συμπέρασμα το 1986 ότι, ως αποτέλεσμα της διατροφής τους, Κρητική άνθρωποι είχαν λιγότερους θάνατους ως αποτέλεσμα από καρδιακές προσβολές, διάφορες μορφές καρκίνου και άλλες ασθένειες σε σύγκριση με όλα τα άλλα μέρη στη μελέτη. Από μια ξεχωριστή και περαιτέρω μελέτη, συνάγεται το συμπέρασμα ότι όχι μόνο ήταν η μεσογειακή κουζίνα καλύτερη για την καρδιά και παράγονταν λιγότερα καρδιακά επεισόδια, αλλά η κρητική διατροφή ήταν ιδιαίτερα εξαιρετικά υγιεινή. Ένα μεγάλο μέρος οφείλετε στο ελαιόλαδο του νησιού, το οποίο παράγεται σε τεράστιες ποσότητες στην Κρήτη και αποτελεί βασικό συστατικό σε ένα πλήθος πιάτων. Έτσι τώρα όλο και περισσότερο, υπάρχει ζήτηση για παραδοσιακές κρητικές σπεσιαλιτέ, καθώς και αιτήσεις για τις παλιές συνταγές. Ως εκ τούτου, η Κρήτη όχι μόνο προσφέρει ένα υγιές κλίμα, αλλά και μια ιδιαίτερα εξαιρετική διατροφή.


ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ


Το νησί της Κρήτης είναι ένα από τα πιο υγιεινής και φυσικής διατροφής μέρη στον κόσμο, όπου οι άνθρωποι ενσωματώνουν χιλιάδες φυτά και βότανα, ως μέρος της καθημερινής διατροφής τους.


Οι νησιώτες έχουν αναπτύξει μια συγκεκριμένη δίαιτα, η οποία έχει πλέον αποδειχθεί ότι είναι μία από τις πιο υγιείς στον κόσμο. Βασικά στοιχεία αυτής της διατροφής είναι: παραδοσιακό ψωμί, όσπρια, ξηροί καρποί, λαχανικά, φρούτα, κρέας, ψάρι, ελαιόλαδο, τυριά, μυρωδικά και το κόκκινο κρασί.


Αυτά τα συστατικά σε μια μεγάλη ποικιλία συνδυασμών, παράγουν μια νόστιμη ποικιλία από κρητικές σπεσιαλιτέ. Η έρευνα που ξεκίνησε το 1960, χρησιμοποιώντας δεδομένα από επτά χώρες, κατέληξε στο συμπέρασμα το 1986 ότι, ως αποτέλεσμα της διατροφής τους. Οι Κρητικοί είχαν μικρότερη θνησιμότητα ως αποτέλεσμα από καρδιακή προσβολή, διάφορες μορφές καρκίνου και άλλες ασθένειες σε σύγκριση με όλα τα άλλα μέρη στη μελέτη.


Από μια ξεχωριστή και περαιτέρω μελέτη, συνάγεται το συμπέρασμα ότι όχι μόνο ήταν η μεσογειακή κουζίνα καλύτερη για την καρδιά και παράγονταν λιγότερα καρδιακά επεισόδια, αλλά η κρητική διατροφή ήταν ιδιαίτερα εξαιρετικά υγιεινή. Ένα μεγάλο μέρος οφείλετε στο ελαιόλαδο του νησιού, το οποίο παράγεται σε τεράστιες ποσότητες στην Κρήτη και αποτελεί βασικό συστατικό σε ένα πλήθος πιάτων. Έτσι τώρα όλο και περισσότερο, υπάρχει ζήτηση για παραδοσιακές κρητικές σπεσιαλιτέ, καθώς και αιτήσεις για τις παλιές συνταγές. Ως εκ τούτου, η Κρήτη όχι μόνο προσφέρει ένα υγιές κλίμα, αλλά και μια ιδιαίτερα εξαιρετική διατροφή.